Willeke Stadtman

PUBLICATIES

Recente publicaties van Willeke Stadtman

Slotakkoord (verschenen 26 oktober 2016)

Slotakkoord geeft een bijzondere en verrassende inkijk in de huidige euthanasiepraktijk. Euthanasie en hulp bij zelfdoding blijft een uiterst actueel, spraakmakend en controversieel onderwerp. Echter, het debat erover wordt mede gekleurd door misverstanden. In dit zeer toegankelijk geschreven boek bespreekt Willeke Stadtman vijftien misverstanden.

Op voet van oorlog (verschenen 30 maart 2016)

Op voet van oorlog gaat over een vader, die getekend door een ongelukkige jeugd in de oorlog een verkeerde keuze maakt, en een moeder, die zich nestelt in de slachtofferrol. Over goed en fout, over schuld en verantwoordelijkheid, over daders en slachtoffers, en over kinderen die een schakel zijn in een tragedie die zich voortsleept over generaties heen, en niet kunnen worden wie ze werkelijk zijn.

Hopeloos maar niet ernstig

Er is veel hopeloosheid in het leven van alledag. Neem Jonneke die in het kader van haar hulpvraag languit ligt te ontspannen op de rug van ezel Lisa in ezelstal ‘Hans en Grietje’. Of het desperate meisje van dertien in de hal van het Stadshuis in Nieuwegein, dat niet begrijpt waarom Fabian geen verkering wil, maar wel mee wil naar de WC.

PUBLICATIES IN VERHALENBUNDELS

De korte verhalen van Willeke Stadtman zijn in verschillende verhalenbundels van uitgeverij PAMAC gepubliceerd. Elk van de bundels draait om een thema, die door elk van de schrijvers op eigen wijze wordt uitgewerkt. Willeke’s verhalen zijn opgenomen in de bundels Bovenlicht; Oude Vrouwen en de Geur van Chrysanten; en Limonadeliefde.

Recensies

Nieuws & Columns